Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za omocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.
Akceptuję

POLITYKA PRYWATNOŚCI I PLIKÓW COOKIES

POLITYKA KORZYSTANIA ZE STRONY INTERNETOWEJ

§ 1.
POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Niniejsza polityka korzystania ze strony internetowej („Polityka”) określa warunki, na jakich CONTENT ART Sp. z o.o. („Administrator”) udostępnia nieodpłatnie możliwość korzystania ze strony internetowej: https://kamilstanczak.art („Strona”).
  2. Właścicielem i Administratorem Strony jest CONTENT ART Sp. z o.o., ul. Św. Floriana 44, 32-088 Grębynice.
  3. Polityka zostaje nieodpłatnie udostępniona na stronie internetowej https://kamilstanczak.art w formie umożliwiającej nieodpłatne utrwalanie, przechowywanie oraz odtwarzanie Strony przez osobę fizyczną korzystającą ze Strony („Użytkownik”).
  4. Korzystanie ze Strony przez Użytkownika odbywa się na zasadach określonych
    w Polityce.
  5. Użytkownik jest zobowiązany do zapoznania się z treścią Polityki. Korzystanie
    ze Strony jest tożsame z akceptacją i przestrzeganiem Polityki. 
  6. Do korzystania ze Strony niezbędne jest posiadanie przez Użytkownika urządzenia mającego dostęp do sieci Internet oraz przeglądarki internetowej umożliwiającej wyświetlanie stron www.   
  7. Wszelkie informacje przedstawione i udostępnianie na Stronie mają wyłącznie charakter informacyjny i nie stanowią̨ oferty w rozumieniu art. 66 i następnych ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny.
  8. Zakazane jest wykorzystywanie przez Użytkownika Strony w sposób sprzeczny z prawem, dobrymi obyczajami, naruszający dobra osobiste osób trzecich lub uzasadnione interesy CONTENT ART Sp. z o.o.

§ 2.
PLIKI COOKIES

  1. Strona zapisuje w urządzeniach Użytkowników dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które są̨ zapisywane i przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych („Pliki cookies”).
  2. Użytkownik po wejściu na Stronę może wyrazić zgodę na używanie Plików cookies lub nie wyrazić takiej zgody poprzez wybór w oknie swojej przeglądarki internetowej odpowiedniej opcji.
  3. Ograniczenia stosowania Plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na Stronie.
  4. Administrator Strony może przeglądać wszystkie zapisane dane osobowe Użytkownika Strony, tj.: imię i nazwisko, adres, nazwa wyświetlana, nazwa firmy, NIP, adres e-mail, hasło, adres do wysyłki, adres rozliczeniowy, informacje o zamówionych produktach, nr telefonu, adres IP.
  5. Osoba, która żąda usunięcia jej danych osobowych, o których mowa powyżej, może skontaktować się z Administratorem w celu usunięcia swoich danych osobowych.
  6. W ramach korzystania ze Strony stosowane są następujące rodzaje Plików cookies:
  7. sesyjne (session cookies) – są plikami składowanymi tymczasowo na urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia zawartości strony internetowej lub przeglądarki internetowej;
  8. stałe (persistent cookies) – pliki, które przechowywane są na urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas obowiązywania określony w parametrach Plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  9. Pliki cookies spełniają wiele funkcji na Stronie, które zostały opisane poniżej (jeżeli informacje są niewystarczające Użytkownik może skontaktować się
    z Administratorem):
  10. zapewnianie bezpieczeństwa — Pliki cookies są wykorzystywane w celu uwierzytelniania Użytkownika oraz zapobiegania nieupoważnionemu korzystaniu
    z panelu klienta. Służą zatem do ochrony danych osobowych Użytkownika przed dostępem osób nieupoważnionych;
  11. wpływ na procesy i wydajność korzystania ze Strony — Pliki cookies usprawniają działanie Strony i umożliwiają korzystanie z funkcji na niej dostępnych, co jest związane m.in. z zapamiętywaniem ustawień pomiędzy kolejnymi odwiedzinami na Stronie. Dzięki nim można zatem sprawnie poruszać się na Stronie i poszczególnych podstronach;
  12. stan sesji — w Plikach cookies często są zapisywane informacje o tym, jak odwiedzający korzysta ze Strony, np. które podstrony najczęściej wyświetla. Umożliwiają również identyfikację błędów wyświetlanych na niektórych podstronach. Pliki cookies służące do zapisywania tzw. „stanu sesji”, pomagają zatem ulepszać usługi i zwiększać komfort przeglądania Strony;
  13. utrzymanie stanu sesji — jeżeli Użytkownik loguje się do swojego panelu, to Pliki cookies umożliwiają podtrzymanie sesji. Oznacza to, że po przejściu na inną podstronę nie trzeba każdorazowo podawać ponownie loginu i hasła, co sprzyja komfortowi korzystania ze Strony;

§ 3.

  1. Wtyczki FACEBOOKA

Strona używa przycisku Like („Lubię to”) Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, USA („Facebook”), który łączy tę Stronę z portalem społecznościowym Facebook. Więcej informacji o funkcji i wyglądzie wtyczek Facebooka Użytkownik może znaleźć na stronie https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Przez aktywację wtyczek Facebooka przeglądarka Użytkownika nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami Facebooka. Zawartość wtyczek Facebooka jest przesyłana bezpośrednio z Facebooka do przeglądarki Użytkownika. Jednocześnie pewne dane są przesyłane z przeglądarki Użytkownika do Facebooka. Dzieje się tak bez względu na to, czy Użytkownik kliknie tzw. wtyczki Facebooka. Administrator nie ma żadnej kontroli nad ilością danych zbieranych przez Facebook. Zgodnie z obecnym stanem wiedzy Administratora są to następujące dane:

  1. odwiedzona strona, która zawiera wtyczkę do Facebooka;
  2. dane standardowo przesyłane przez przeglądarkę (adres IP, typ i wersja przeglądarki, system operacyjny, godzina);
  3. w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Użytkowników Facebooka – odpowiedni numer identyfikacyjny Facebooka.

Cel i zakres zbierania danych oraz dalszego ich przetwarzania i wykorzystywania przez Facebook, jak również prawa Użytkownika i możliwości ustawień w zakresie ochrony prywatności znajdują się w informacjach o ochronie danych osobowych Facebooka: http://www.facebook.com/policy.php. Użytkownikowi przysługuje prawo do sprzeciwu wobec tworzenia ewentualnych profili Użytkowników i musi skontaktować się z Facebookiem, aby skorzystać z tego prawa. Podstawą prawną korzystania z wtyczki Facebooka jest art. 6 ust. 1 lit. f  Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679  z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz. UE L 119 z 4 maja 2016 r., str. 1 oraz Dz.Urz. UE L 127 z 23 maja 2018 r., str. 2) – nazywanego dalej RODO.

Jeżeli Użytkownik posiada profil na portalu Facebook i nie chce, aby Facebook zbierał jego dane za pośrednictwem Strony i łączył je z danymi o członkostwie przechowywanymi na Facebooku, musi wylogować się z Facebooka przed odwiedzeniem Strony i ewentualnie usunąć istniejące pliki cookies Facebooka. Wtyczki Facebooka Użytkownik może również zablokować za pomocą dodatków do przeglądarki. Więcej informacji Użytkownik może znaleźć na stronach z dodatkami do swojej przeglądarki.

  • Google Analytics

Strona internetowa wykorzystuje Google Analytics, usługę analizy danych internetowych firmy Google Inc. („Google”). Google Analytics używa tzw. „cookies”, czyli plików tekstowych zapisywanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia analizy sposobu korzystania z tej strony internetowej przez użytkownika. Informacje generowane przez pliki cookie na temat wykorzystywania tej strony internetowej są zazwyczaj przekazywane na serwer Google w USA i tam są przechowywane. W przypadku aktywowania anonimizacji adresów IP na tej stronie internetowej Google skróci wcześniej adres IP użytkownika w państwach członkowskich Unii Europejskiej lub w innych państwach będących stronami Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach do serwera Google w USA zostanie wysłany pełny adres IP i tam zostanie skrócony. Na zlecenie operatora tej strony internetowej Google wykorzystuje te informacje do oceny korzystania przez użytkownika z tej strony internetowej, sporządzania raportów o aktywności na tej stronie internetowej oraz świadczenia operatorowi strony internetowej dalszych usług związanych z korzystaniem z tej strony internetowej i Internetu.

Adres IP przesyłany przez przeglądarkę użytkownika w ramach Google Analytics nie jest łączony z innymi danymi Google zgodnie z oświadczeniami tej firmy.

Użytkownik może zrezygnować z przechowywania plików cookie, wybierając odpowiednie ustawienia w przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie ze wszystkich funkcji tej strony internetowej w pełnym zakresie może okazać się niemożliwe. Użytkownik może również uniemożliwić firmie Google zbieranie danych (w tym adresu IP) generowanych przez pliki cookie i związanych z korzystaniem przez niego z tej strony internetowej, a także przetwarzanie tych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym adresem: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl.

Google Analytics używany jest, aby móc analizować i regularnie ulepszać korzystanie z naszej strony internetowej. Na podstawie uzyskanych statystyk możemy udoskonalić naszą ofertę i uczynić bardziej interesującą dla użytkownika. Za wyjątkiem przypadków, w których dane osobowe są przekazywane do USA, Google podporządkowało się EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Podstawą prawną korzystania z Google Analytics jest art. 6 ust. 1 lit. f RODO.

Informacje o stronach trzecich: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, Fax: +353 (1) 436 1001. Warunki użytkowania: http://www.google.com/analytics/terms/pl.html, przegląd ochrony danych: http://www.google.com/intl/pl/analytics/learn/privacy.html oraz polityka prywatności: http://www.google.pl/intl/pl/policies/privacy.

  • Piksel FACEBOOKA

Piksel Facebooka jest używany na tej stronie w swojej podstawowej formie i wymaga języka skrytpowego JavaScript, co pozwala nam śledzić działania na naszej stronie internetowej i na tej podstawie wyświetlać dopasowane do Państwa potrzeb informacje o produktach (tj. cookies reklamowe).

Informacje o tym, jak to działa można znaleźć na stronie Facebooka: https://www.facebook.com/about/privacy

Piksel działa jak pseudonim, to znaczy, że nie tworzy żadnego bezpośredniego związku z jakimikolwiek osobistymi informacjami na Państwa temat.

Można  wyrazić swój sprzeciw na jego używanie:

Użytkownicy posiadający konto na Facebooku klikając w poniższy link: https://www.facebook.com/ads/preferences

Każdy może zrezygnować z oglądania reklam opartych na zainteresowaniach wyświetlanych przez serwis Facebook lub współpracujące z nim firmy za pośrednictwem European Interactive Digital Advertising Alliance (wybór opcji “opt-out”),  klikając w poniższy link: http://www.youronlinechoices.com/pl/twojewybory

Kiedy blokada obsługi plików cookie zostanie usunięta, dane będą ponownie zbierane przez piksel Facebooka.

§ 4.
OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH UŻYTKOWNIKÓW

  1. Za pośrednictwem Strony zbierane są informacje zawarte w Plikach cookies tylko
    w takim zakresie, w jakim jest to niezbędne do zarządzania Stroną, analizowania ruchu na Stronie, optymalizacji wyglądu, zawartości oraz sposobu działania Strony. Co do zasady pliki cookies nie zawierają informacji pozwalających na samodzielną identyfikację Użytkownika. Jednakże w pewnych sytuacjach niektóre z informacji,
    w zależności od ich zawartości i sposobu wykorzystania, mogą zostać uznane za dane osobowe. Do takich informacji, które mogą mieć charakter danych osobowych, zastosowanie znajdują zasady przetwarzania danych osobowych znajdujące się
    w niniejszym paragrafie.
  2. Administratorem danych osobowych Użytkownika korzystającego ze Strony odczytywanych z Plików cookies jest CONTENT ART Sp. z o.o., ul. Św. Floriana 44, 32-088 Grębynice,  adres e-mail: foto@joannakulis.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora w celu umożliwienia Użytkownikowi korzystania ze Strony. Podstawą prawną dla zbierania danych Użytkownika odczytywanych z Plików cookies jest art. 6 ust. 1 lit. f) rozporządzenia 2016/679 o ochronie danych osobowych (Dz. Urz. UE. L Nr 119, str. 1) – uzasadniony interes Administratora. Tym uzasadnionym interesem jest prowadzenie analiz statystycznych dotyczących Użytkownika na potrzeby Administratora oraz optymalizacja i udoskonalanie Strony. 
  4. Użytkownik może uzyskać dostęp do swoich danych w formie zbieranej poprzez analizę zawartości Plików cookies, w treści w jakiej znajdują się na dysku komputera, które są następnie wykorzystywane przez witrynę oraz w każdej chwili je usunąć.            
  5. Dane osobowe Użytkownika będą̨ przechowywane przez okres nie dłuższy, niż to jest konieczne w związku z korzystaniem ze Strony, a po tym okresie mogą być przechowywane dla celów i przez okres wymagany przez przepisy prawa lub dla zabezpieczenia ewentualnych roszczeń.                                                                 
  6. Użytkownikowi, którego dane dotyczą, przysługuje prawo do usunięcia danych, wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania (także wobec profilowania), jak również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  7. W procesie umożliwiania Użytkownikowi korzystania ze Strony nie podejmowane są decyzje w sposób zautomatyzowany, czyli na podstawie automatycznej analizy danych.

§ 4a.

NEWSLETTER – OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO informuje się, że:

  1. Administratorem danych osobowych jest CONTENT ART Sp. z o.o., ul. Św. Floriana 44,
    32-088 Grębynice,  adres e-mail: foto@joannakulis.pl
  2. Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie:
  3. art. 6 ust. 1 lit. a RODO – w celu przesyłania informacji o działaniu Administratora na wskazany adres e-mail (w przypadku wyrażenia zgody);
  4. Odbiorcami danych osobowych będą wyłącznie:
  5. podmioty upoważnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
  6. podmioty współpracujące oraz realizujące usługi dla Administratora;
  7. Dane będą przechowywane:
  8. przez okres subskrypcji newslettera lub do momentu wycofania wyrażonej zgody. 
  9. Użytkownik posiada prawo do:
  10. dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii,
  11. do sprostowania swoich danych,
  12. do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
  13. do usunięcia danych osobowych,
  14. do ograniczenia przetwarzania danych,
  15. do wniesienia skargi do Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  16. Podanie danych jest w pełni dobrowolne, jednakże brak wyrażenia zgody skutkował będzie brakiem możliwości przesłania informacji.
  17. W procesie przesyłania informacji Użytkownikowi na podstawie podanych danych, nie podejmowane są decyzje w sposób zautomatyzowany, czyli na podstawie automatycznej analizy danych.

§ 4b.

REJESTRACJA KONTA I ZAKUPY ONLINE – OBOWIĄZEK

INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 RODO informuje się, że:

  1. Administratorem danych osobowych jest CONTENT ART Sp. z o.o., ul. Św. Floriana 44, 32-088 Grębynice,  adres e-mail: foto@joannakulis.pl
  2. Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie:
  3. art. 6 ust. 1 lit. a, b oraz c  RODO – w celu rejestracji konta użytkownika, zawarcia i realizacji umowy sprzedaży produktów oraz w celach podatkowych i rachunkowych zgodne z odpowiednimi przepisami;
  4. Odbiorcami danych osobowych będą wyłącznie:
  5. podmioty upoważnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
  6. podmioty współpracujące oraz realizujące usługi dla Administratora;
  7. Dane będą przechowywane:
  8. w przypadku danych przetwarzanych na podstawie wyrażonej zgody – do momentu wycofania tej zgody,
  9. w przypadku danych przetwarzanych na podstawie umowy – przez okres niezbędny do jej wykonania i dochodzenia ewentualnych roszczeń lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikających z przepisów prawa.
  10. w przypadku danych przetwarzanych na podstawie obowiązujących przepisów – zgodnie z terminami określonymi w przepisach.
  11. Użytkownik posiada prawo do:
  12. dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii,
  13. do sprostowania swoich danych,
  14. do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
  15. do usunięcia danych osobowych,
  16. do ograniczenia przetwarzania danych,
  17. do wniesienia skargi do Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  18. Podanie danych jest w pełni dobrowolne, jednak niezbędne do założenia konta Użytkownika lub zawarcia umowy.
  19. W procesie przesyłania informacji Użytkownikowi na podstawie podanych danych, nie podejmowane są decyzje w sposób zautomatyzowany, czyli na podstawie automatycznej analizy danych.

§ 5.
OGRANICZENIA ODPOWIEDZIALNOŚCI

  1. O ILE OBOWIĄZUJĄCE PRZEPISY PRAWA NIE STANOWIĄ INACZEJ, NIEZALEŻNIE OD INNYCH POSTANOWIEŃ NINIEJSZEJ POLITYKI, W ŻADNYM WYPADKU ADMINISTRATOR NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA JAKIEKOLWIEK SZKODY, W TYM UTRACONE KORZYŚCI, SZKODY POŚREDNIE LUB WTÓRNE WYNIKAJĄCE Z KORZYSTANIA ZE STRONY PRZEZ UŻYTKOWNIKA, CHYBA ŻE MAJĄCE ZASTOSOWANIE PRAWO STANOWI INACZEJ. W SZCZEGÓLNOŚCI ADMINISTRATOR NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA:
  2. DECYZJE LUB DZIAŁANIA PODEJMOWANE PRZEZ UŻYTKOWNIKA NA PODSTAWIE DANYCH ZAWARTYCH NA STRONIE LUB W NINIEJSZEJ POLITYCE;
  3. INWESTYCJE FINANSOWE LUB JAKIEKOLWIEK INNE, PRAWNE LUB FAKTYCZNE OPERACJE, DZIAŁANIA LUB ZANIECHANIA PODJĘTE NA PODSTAWIE STRONY PRZEZ UŻYTKOWNIKA;
  4. NIEPRAWIDŁOWE FUNKCJONOWANIE STRONY;
  5. PROBLEMY Z TYMCZASOWĄ DYSFUNKCJĄ STRONY;
  6. DZIAŁANIA LUB ZANIECHANIA OSÓB TRZECICH, ZA KTÓRE ADMINISTRATOR NIE ODPOWIADA;
  7. ZDARZENIA SIŁY WYŻSZEJ;
  8. ZDARZENIA ZAWINIONE PRZEZ UŻYTKOWNIKA,
  9. ZA WSZELKIE REGULACJE PRAWNE, KTÓRE ULEGNĄ ZMIANIE PODCZAS KORZYSTANIA ZE STRONY PRZEZ UŻYTKOWNIKA, A MAJĄCE WPŁYW NA KORZYSTANIE ZE STRONY. W PRZYPADKU ZMIAN REGULACJI PRAWNYCH ADMINISTRATOR ZOBOWIĄZANY JEST DO SKORYGOWANIA REGUŁ KORZYSTANIA ZE STRONY, 
  10. UŻYTKOWNIK PONOSI WYŁĄCZNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ Z TYTUŁU NARUSZENIA POSTANOWIEŃ POLITYKI ORAZ SKUTKÓW TAKIEGO NARUSZENIA.

§ 6.
PRAWA AUTORSKIE

  1. Wszelkie treści zamieszczone na Stronie korzystają z ochrony prawnoautorskiej i są własnością CONTENT ART Sp. z o.o., ul. Św. Floriana 44, 32-088 Grębynice,  adres e-mail: foto@joannakulis.pl
  2. Użytkownik ma prawo do korzystania z wszelkich treści zamieszczonych na Stronie jedynie w zakresie dozwolonego użytku. Wykorzystywanie treści w innym zakresie jest dopuszczalne wyłącznie na podstawie wyraźnej zgody udzielonej przez Administratora.

§ 7.
POSTANOWIENIA KOŃCOWE

  1. W sprawach nieuregulowanych Polityką zastosowanie znajdują̨ przepisy prawa obowiązujące na terenie Rzeczpospolitej Polskiej.
  2. Polityka obowiązuje od dnia opublikowania na Stronie.
  3. Administrator ma prawo modyfikować Stronę, zawiesić jej działanie albo zaprzestać prowadzenia Strony.
  4. Administrator zastrzega sobie prawo do zmiany Polityki w każdym czasie. Zmiana treści Polityki staje się skuteczna z momentem zamieszczenia Polityki w zmienionej wersji na Stronie.
  5. Wszelkie spory wynikłe na tle niniejszej Polityki będą rozstrzygane przez sąd właściwy dla siedziby Administratora.